Telefoon

06-83659812

Adres

Zoetermeer

Leestijd: 3 minuten  

2020… Twintig-twintig… korte klank, lange klank, ik heb 2020 op allerlei manier uitgesproken. Hoe ik het ook wend of keer dit getal heeft gewoon iets bijzonders. En laat dat nu precies zijn wat ik hoop dat het gaat worden; een heel bijzonder jaar…

Oké, 2020 is van zichzelf dus al bijzonder en magisch. Alleen, om het jaar ook echt succesvol te maken, denk ik zo dat ik er zelf ook iets voor moet doen. Ook als het even tegenzit. De jaarhoroscoop, maar ook numerologie geven aan dat het bij dit jaar draait om verbinding met jezelf, weten wie je bent. Dus is, volgens mij, de vraag die bij 2020 hoort: weet jij wie je bent?

Goh, weten wie je bent… hoe weet je eigenlijk wie je bent?

Nou ja, bedacht ik, dat weet je nu toch onderhand wel? Dat is helemaal niet zo moeilijk. Dus hupsakee, schouders eronder en gaan met die banaan. Leef gewoon je leven!

Maar wat als het even niet zo lekker loopt? Als je gewoon heel weinig energie hebt en als je na een dag werken uitgeblust thuiskomt? Heel zachtjes was daar een stemmetje wat fluisterde: “Weet je eigenlijk wel wie je bent? Zou je misschien toch niet iets moeten veranderen?”

Wie ben ik en wat kan ik veranderen?

Ja… om heel eerlijk te zijn is iets veranderen eigenlijk precies wat er moet gebeuren. Het feit dat ik de laatste tijd vooral op de automatische piloot heb geleefd is misschien wel iets om aandacht aan te geven. Maar wat kan ik veranderen zodat ik wél energie overhoud om leuke dingen te doen, zonder dat het me energie kost? En bovenal, hoe kom ik weer in verbinding met mezelf? Tja, dan kan het toch wel handig zijn om te weten wie je bent. Dus daar is ie weer, die vraag, over wie ik ben. En waarom kruist die vraag nu zo vaak mijn pad? Eén keer kan gebeuren, twee keer is al bijzonder maar als iets vaker dan drie keer voorbijkomt is het misschien toch een teken om er eens bij stil te staan.

Een tijd lang heb ik mezelf afgevraagd wie ik ben en van de week, natuurlijk onder de douche, bedacht ik me dat ik de vraag anders moest stellen, namelijk:

Waarvan word je blij en krijg je energie?

 

In mijn buik voelde ik het kriebelen en dan weet ik, dit klopt. Ga na bij jezelf waar je blij van wordt. Schrijf het op en ga het doen! En weet je wat het gekke is? Alleen al door aan dingen te denken die ik leuk vind krijg ik al energie.

Ik word blij van…

Mijn eerste gedachten over dingen die ik leuk vind waren op vakantie gaan, ander werk zoeken en zelfs een nieuwe tas kopen. Maar niet lang daarna kwam ineens het besef dat dit vooral mijn hoofd en ego waren en niet mijn gevoel die sprak. Want via mijn gevoel kwam daar ineens een heel ander lijstje op papier: ik voelde dat ik gewoon blij word van soms even helemaal niets doen. Of samen met de kinderen een pyjamadag houden op zondag of lekker haken op de bank of heerlijk wegzwijmelen bij een romantische film. Maar ook een mooie wandeling, zo voelde ik, hoort op mijn lijstje thuis.

En weet je wat het mooie hiervan is? Ik krijg er energie van. Gewoon door deze simpele dingen te doen. Alleen of met je gezin of met een vriend. En weet je wat nog mooier is? Ondanks dat het geen concreet antwoord is op de vraag wie ik ben heeft het me zeker een stukje dichter bij mezelf gebracht, de verbinding die ik even kwijt was.

Bij twijfel gewoon doen!

En zo is de cirkel weer rond. Ik heb antwoorden gevonden over wie ik ben. Mocht je twijfelen of je ergens blij van van wordt, ga het doen en je merkt het snel genoeg. Misschien sta je er zelfs voor open om nieuwe dingen uit te proberen. Als je er blij van wordt, weet dan dat het goed zit.

Dus… 2020 met zijn magische klank gecombineerd met dingen doen waar je blij van wordt… dan kan het zomaar zijn dat 2020 een heel bijzonder jaar gaat worden!

Recommended Articles