Telefoon

06-83659812

Adres

Zoetermeer

Leestijd: 2 minuten

Ja hoor… het is eindelijk zover. De kogel is door de kerk. En niet met een rustig vaartje maar met een hele harde knal. Ik heb mezelf vandaag op de eerste plaats in mijn leven gezet. En dat is heel eng. Het lijkt zo simpel, jezelf de eerste plaats geven maar de weg daarnaar toe was niet makkelijk.

Soms zomaar kunnen huilen als iemand iets zei. Of de moeheid die maar niet wilde verdwijnen en tja… dat is eigenlijk niet zo gek als je bedenkt dat slapen best lastig was de laatste tijd. En dan heb ik het nog niet over de buikpijn en de misselijkheid die recentelijk steeds vaker de kop opstaken. Want, zo dacht ik, dat is gewoon de tijd van het jaar. Het is donker buiten en iedereen heeft daar last van. Nou niet dus.

 

Waarom eerst een diep dal?

En nu is de kogel dus door de kerk. Ik spreek ook naar andere uit dat ik deze keuze heb gemaakt (de belangrijkste van mijn leven maar dat zeg ik er natuurlijk niet bij). Mensen beginnen soms te lachen en wensen me, oprecht, het beste toe. Maar de vraag onder de vraag is hier natuurlijk waarom ik dit besluit niet jaren geleden heb genomen. Wat heeft me er nou altijd van weerhouden? Waarom eerst door een diep dal gaan?

 

Een overtuiging… die me jaren dwars heeft gezeten

Als ik voel vanbinnen en eerlijk ben naar mezelf, zou het zomaar eens de overtuiging kunnen zijn dat het egoïstisch is om eerst voor jezelf te zorgen.

Wie denk ik wel niet dat ik ben?!

Simone
 

Ik ben het waard, ik mag er zijn!

Eindelijk, na eerst verzet te hebben gevoeld, was ik in staat om te luisteren naar wat anderen al langer tegen mij zeiden. Namelijk dat ik het rustig aan moest doen en voor mezelf moest gaan zorgen. Pas toen was ik in staat om te voelen dat ik het wél waard ben. Dat ik er mag zijn. En dat doet wat met me. Het geeft me een heel fijn en warm gevoel van binnen.

Is het eng en is het spannend? JA, dat is het zeker. Want ik ben bang om weer terug te vallen in mijn oude denkwijze. Aan de andere kant, zo heb ik nu ervaren, ben ik zoveel krachtiger door eerst voor mezelf te zorgen en dan voor anderen. Ik neem nu de ruimte in waar ik recht op heb. En dat voelt goed, heel goed!

 

Een lichtpuntje

Ga dingen doen waar je blij van wordt! Eigenlijk, zo heb ik ervaren, is er altijd wel een lichtpuntje. Hoe diep je dal ook soms kan zijn. Ga dingen doen waar je blij van wordt, waar je een goed gevoel van krijgt. Want een goed gevoel geeft weer energie en met energie kun je de wereld weer aan!

Recommended Articles