Telefoon

06-83659812

Adres

Zoetermeer

Leestijd: 3 minuten

Wat is dat toch met de Top 2000? Veel mensen die ik spreek, van jong tot oud, man en vrouw, vinden het geweldig. Tot mijn verbazing zag ik zelfs heel kleine kinderen regelmatig in het Top 2000 café. Want ja, dat doe ik ook, net als heel veel andere Nederlanders, kijken naar het Top 200 café op televisie. En vind ik het leuk? Jazeker! Met veel interesse kijk ik dan ook naar de app berichtjes onderaan het scherm. Berichten variërend van “fijne feestdagen allemaal” tot aan heuse huwelijksaanzoeken komen voorbij.

Luisteren naar muziek

Zeven dagen lang worden 2000 nummers, die door ons zijn gekozen, dag en nacht op de radio gedraaid. Met deze muziek tellen we de dagen van het oude jaar af. Maar wat maakt de Top 2000 nou zo bijzonder? Muziek van decennia oud afgewisseld met nummers uit deze eeuw. Zou het komen omdat heel Nederland hem zelf mocht samenstellen? Of komt het door de magische timing tussen eerste kerstdag en de laatste dag van het jaar? Tel daarbij de drukte van december op; mensen hebben een feestmaand achter de rug, vaak ook nog een verjaardag en tellen de laatste dagen van het oude jaar af, blikken terug op 2019 en maken zich klaar voor het jaar 2020.

Dromen…

Wat zal het nieuwe jaar gaan brengen? Dromen zijn natuurlijk geweldig, maar als we willen dat ze uitkomen wat hebben we dan nodig? Afscheid nemen, loslaten van het een en het nieuwe tegemoet zien. Dat is spannend… Want gaan de dromen wel uitkomen in het nieuwe jaar en kunnen we het oude wel loslaten? Dromen laten uitkomen betekent oude patronen loslaten en doorzetten als we iets willen bereiken. Nu dan symbolisch als een jaar dat we gaan afsluiten maar geldt dat eigenlijk niet constant? En wat is nou mooier dan een beetje magie wat ons hierbij kan helpen? Verbinding tussen mensen onderling! Want ik word heel blij als iemand die ik helemaal niet ken mij fijne feestdagen toewenst. En ik voel oprecht blijdschap voor degene die zojuist ten huwelijk is gevraagd. En dit alles terwijl ik naar muziek luister waar ik in de woonkamer, als niemand kijkt natuurlijk, heerlijk op kan meedansen. Maar vaak genoeg is het gewoon muziek waar ik niet zoveel mee heb. En toch… zo in de laatste week van dit oude jaar, vind ik het mooi…  

Magie… geloof jij er nog in?

Naar muziek luisteren op de laatste dagen van 2019. Ondertussen, bewust of misschien onbewust, bezig zijn om onze dromen vorm te geven en ondertussen zaken rustig loslaten. Dus… wat is nou eigenlijk de magie van de Top 2000? Ik denk dat ze ons helpt bij het loslaten. Door op de nummers te stemmen die we mooi vinden, ons raken, die iets voor ons betekenen stellen we gezamenlijk een Top 2000 vast. Deze door ons samengestelde lijst zorgt vervolgens voor mooie, ontroerende nummers waar we iets mee hebben. Voel hoe mooi de fijne energie is die hiervan uitgaat die ervoor zorgt dat we met een positief gevoel het oude jaar gezamenlijk kunnen afsluiten. En als je iets met een fijn gevoel afsluit, heb je ook zin in iets wat je te wachten staat.  

Probeer het eens…

Mocht je nog niet eerder hebben geluisterd, dan raad ik je bij deze aan om het eens te proberen. Geniet van de melodieën, de teksten maar ook van elkaar. Gebruik de positieve energie die we met elkaar creëren om het nieuwe jaar goed van start te laten gaan.  

Met nog een paar dagen te gaan in 2019 wens ik je alvast de allerbeste wensen voor 2020 en ik hoop voor iedereen dat al jullie dromen mogen uitkomen.

Recommended Articles